Julien Roure maakt gitaren voor rocksterren

Het leven van Julien Roure is er een van contrast. Van kabbelende beekjes in het groene, Franse platteland tot oorverdovende concerten met ‘s werelds grootste rocksterren. Julien realiseert zijn dromen terwijl de rocksterren genieten van het warme, heldere geluid van zijn handgemaakte gitaren.

Een passie voor het beste geluid

Op jonge leeftijd ontdekte Julien zijn passie voor muziek. Waar sommige kinderen brandweerman of astronaut wilden worden, had Julien de ambitie om een gitaar te bouwen voor James Hetfield van Metallica. Maar voordat hij dit pad kon bewandelen, moest hij eerst een paar jaar verdwalen in de punkscene. Een muziekstroming die op het Franse platteland vrij ontoegankelijk was. De enige manier om aan je trekken te komen, was om zelf punk te maken. Oude muziekinstrumenten kregen een nieuw leven en werden omgetoverd tot nieuwe, op maat gemaakte instrumenten die voldeden aan de persoonlijke wensen van diens eigenaar. Een ‘do it yourself’-mentaliteit, die je terugziet in Julien’s creaties.

Het geluid van zijn gitaren heeft zich doorontwikkeld en is inmiddels meer verfijnd. Zijn eerste werkplaats was een oud badhuis. Julien heeft het maakproces gestroomlijnd. Zijn creaties van toen zijn ver verwijderd van de kunstwerken die hij tegenwoordig maakt in het houtbewerkingsmekka dat Wild Custom Guitars is geworden.

'Ik heb altijd mijn eigen pad gevolgd en geloofd in mijn eigen ambities.'

Koester je eigen visie

Wild Custom Guitars opende zijn deuren in 2008. Door een standvastig geloof in zijn ambities en duizenden uren diep gefocust werk is er veel veranderd. Zijn instrumenten hebben hun weg gevonden naar de handen van rock-'n'-roll’s grootste idolen. Richard Fortus van Guns N’ Roses en Mike Dirnt van Green Day bezitten beiden een van Julien’s gitaren. Hij maakte er zelfs een voor Billy Gibbons van ZZ Top. Julien adviseert iedereen om in hun dromen te geloven, ook al lijken ze nog zo onmogelijk en onrealistisch. Julien is te bescheiden om het zelf toe te geven, maar hij is het levende bewijs van zijn opvattingen over werkethiek.

Van huis-tuin-en-keukenpunker naar ‘go-to’-gitarenbouwer van de rocksterren. Julien realiseert zijn dromen vanuit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel tegenover zichzelf en zijn visie. Je moet erin geloven. De rest is rock-‘n’-roll.