• Ondernemen
  • Auto's

Precision driver in Hollywood: @ThatPorscheGirl

Lara, ook wel bekend als @ThatPorscheGirl, is precision driver in Hollywood. Kort gezegd: zij neemt het stuur over voor topactrices als Julia Roberts. Gevaarlijke stunts hoeft ze niet te doen, in prachtige auto’s rondrijden is meer dan genoeg.

Op Instagram staat ze bekend als @thatporschegirl - in Hollywood is ze een precisie coureur.

Een passie voor Porsches, eigen doelen stellen en uiteindelijk carrière maken waardoor je de sportwagens zelf kunt aanschaffen. Zo kun je Lara’s verhaal kort omschrijven. Lara vergaarde bekendheid als @ThatPorscheGirl, haar virtuele handle. Haar social media-alter ego was voor Lara de digitale manier om haar passie en liefde voor het merk te delen. Ze post coole Porsche-foto’s, beantwoordt technische vragen en onderhoudt contact met “haar” community van inmiddels meer dan 44.000 volgers.

© Credit: Porsche

Precisierijdster

Op haar twaalfde besluit Lara ze dat ze ooit in een Porsche wil gaan rijden. Dat gebeurde op de dag dat een vriendin van haar moeder – single zakenvrouw – met haar eigen Porsche kwam voorrijden. De volwassen vrouwen die zij tot dan toe kende waren allemaal getrouwde huisvrouwen. Lara spaart en verslindt advertenties met auto’s die te koop staan.

© Credit: Porsche
Lara's klassieke Porsche in de rustige straten van Lido Marina Village.
© Credit: Porsche
'Surfen' aan de westkust.

‘s Nachts rijdt ze met de auto van haar moeder door de verlaten straten van de buurt om te oefenen. Uithoudingsvermogen en doelgerichtheid zijn twee van Lara’s kwaliteiten. Wanneer ze op haar zestiende haar rijbewijs haalt, koopt ze een Kever. “Superleuk, maar met een erbarmelijke motor”. De Beetle miste iets, maar hij bracht wel vrijheid. Met de volumeknop omhoog en de ramen omlaag trekt Lara heel Californië door. Nadat ze de high school heeft afgerond, Lara is dan net zeventien, vertrekt ze naar New York.

© Credit: Porsche

Met haar één meter tachtig, lange blonde lokken en goede figuur kan ze twee jaar aan de slag als fotomodel. In de hoop om werk te vinden in Hollywood, trekt ze naar Californië. Alleen heeft ze geen zin in rollen als figurante. Dus wordt Lara precision driver, de elegante versie van een stuntrijder. “Geen brandende auto’s die over de kop slaan hoor”, verduidelijkt ze. “Het gaat er vooral om een auto dynamisch en precies te kunnen besturen en op de set ook geen camera’s of mensen omver te rijden.” Kort gezegd: Lara neemt het stuur over voor filmsterren uit Hollywood die niet kunnen inparkeren, te angstig zijn om te rijden of simpelweg geen rijbewijs hebben. En dus is zij op haar 25e de stand-in voor topactrices als Julia Roberts, Jennifer Connelly en Mary-Louise Parker. En met succes, want haar ster rijst: op de set krijgt ze ook steeds vaker een eigen trailer. “Voor mij is het een tweede natuur. Ik zou al autorijdend nog luiers kunnen verschonen”.

© Credit: Porsche

Haar eerste Porsche

Lara’s eerste Porsche wordt uiteindelijk een drie jaar oude zwarte 911, die zij bij een autodealer spot. “Maar die moet eigenlijk eerst worden gewassen”, zegt de matig geïnteresseerde verkoper. “Rij hem maar smerig voor”, zegt Lara. De proefrit duurt nog geen vijf minuten, Lara biedt een lager bedrag dan de vraagprijs en neemt haar eerste Porsche mee naar huis. Zeven jaar lang vormen zij een gelukkig paar.

© Credit: Porsche
De heuvels van Los Angeles zijn de perfecte plek om te oefenen.
© Credit: Porsche
Achter iedere bocht van de westkust wacht een verassing..

Je zou haar een lobbyist voor vrouwelijke sportwagenbestuurders kunnen noemen. Met haar medestrijdsters lobbyt ze op bijeenkomsten als Cars and Coffee, een informatiebeurs voor zeldzame onderdelen en voor liefhebbers van auto’s en oldtimers een waar instituut. Gaandeweg is de Porsche-girl bij schrijvers, makers van podcasts en evenementenbureaus steeds duidelijker op de radar verschenen. Haar volgende doel is een eigen talkshow voor sportwagen-enthousiastelingen. Bij het California Festival of Speed stond ze al eens als presentatrice voor de camera. Wij hebben zo het gevoel dat het haar wel gaat lukken.