• Reizen

Unieke hotspots om je smaakpapillen te verwennen

Kunst en creativiteit in combinatie met hospitality; Creative studio Cocktail Professor ontwikkelt op maat gemaakte concepten voor de meest exclusieve clubs en bars ter wereld. Met het prikkelen van de vijf zintuigen willen oprichters Teisje van Emmerik en Jarl de Vries hospitality naar een hoger niveau brengen, waarbij ze zich laten inspireren door lokale ingrediënten en rituelen. Tijdens de vele reizen die ze maken laten ze geen kans voorbijgaan om nieuwe hotspots te ontdekken. ‘Waar anderen in het buitenland toeristische bezienswaardigheden bezoeken, bezoeken wij bijzondere bars en restaurants.’ Hun meest favoriete spot ter wereld? Daar lees je meer over in dit artikel.

Operation Dagger in Singapore

Jarl: “Met een bezoek aan Singapore mag de underground cocktailbar Operation Dagger absoluut niet ontbreken. Deze bar is alleen te vinden via een speciaal teken op de muur. De experimentele cocktails zijn niet alleen verbluffend in presentatie, maar ook in smaak. Het zijn de meest uitgesproken expressies die we over de hele wereld zijn tegengekomen. Eigenlijk is alles hier net iets anders; ze gebruiken super vooruitstrevende technieken bij het maken van de cocktails, ze hebben een open keuken met laboratorium en boven de bar hangt een kunstzinnige lichtinstallatie. De bartenders zijn next-level in communicatie, service en rituelen rondom de drankjes.

© Operation Dagger Bar

Jarl: 'Operation Dagger wordt momenteel vernieuwd, met een nieuwe head bartender en een geheel nieuw menu. De hele barwereld is benieuwd waar ze mee komen. Ze hebben in het verleden veel awards gewonnen, dus de verwachtingen liggen hoog. Voormalig mede-oprichter Luke Whearty is teruggekeerd naar Melbourne, waar hij de cocktailbar BYRDI heeft geopend. Verschillende bartenders hebben ook weer eigen bars geopend, zoals Native, opgericht door Vijay Mudaliar. Beide absolute aanraders.'

© Operation Dagger
© Operation Dagger

ARCA in Tulum, Mexico

Teisje: 'Waar in het Mexicaanse Tulum strand en jungle samenkomen, vind je ARCA, het modern fine dining-restaurant van chef José Luis Hinostroza. Een mysterieuze plek in de openlucht, omringd door metershoge bomen die als het ware een natuurlijk dak vormen. Er hangt een licht zoete rook van kopal in de lucht, het gevolg van een Mexicaans ritueel om muggen te verjagen. De vloer is bezaaid met kleine zwarte steentjes en de vele waxinelichtjes zorgen voor een magisch gevoel. Alles komt hier perfect samen.'

© ARCA
© ARCA
© ARCA

Teisje: 'Funky beats op gedurfd volume, prachtig gedesignde gerechten met sprekende smaken en een tien meter lange bar waar ze met unieke lokale spirits de heerlijkste cocktails maken. Bij ARCA kijken ze op een nieuwe, moderne manier naar hospitality. En daar zijn ze erg goed in geslaagd.'