De fashionable Aimé Leon Dore’s

De Porsche 911 is eigenlijk al sinds zijn introductie een succes. Een 911 die onder handen is genomen is niets nieuws, maar wanneer dit wordt gedaan door de oprichter van een New Yorks modemerk weet je zeker dat er over ieder detail is nagedacht.

Porsche Aime Leon Dore 04 © Credit: Porsche

Het leek het New Yorkse modemerk Aimé Leon Dore (ALD) een goed idee om eens een vintage en custom-made Porsche 911 Super Carrera uit 1978 onder handen te nemen. Maar dan wel precies volgens de wensen van het New Yorkse mode- en lifestylemerk. Dat betekende dat er een flinke dosis swag aan de toch al swaggy 911 werd toegevoegd. En dat beviel ook Porsche zelf, want de restauratie kreeg de officiële zegen van het Duitse merk.

Aime Leon Dore © Credit: Porsche
Aime Leon Dore © Credit: Porsche

Teddy Santis, ALD’s oprichter en creatief directeur, nam de klus zelf op zich. Hij bestudeerde en experimenteerde maandenlang met kleuren en materialen. De experts van Porsche Classic hielpen hem om de juiste specificaties van de 911 aan te houden. Wat meteen opvalt, is de geweldige ‘zandachtige’ gouden lak. En ook de 16-inch Fuchs-velgen, de extra set koplampen op de motorkap en een speciale ALD 911SC-badge achterop zijn te gek. Die badge doet denken aan de klassieke rally- en clubbadges die door Porsche-eigenaren worden verzameld.

Porsche ald 5
Porsche ald 4

In het exterieur is Santis goed losgegaan. Geen saaie vloermatten of gelikte leren panelen. Nee: Teddy koos voor vintage Perzische tapijten op de onderste deurpanelen, en vloermatten en plafondbekleding van geperforeerd buffelsuède. Very vintage. De stoelen, gemaakt van een combinatie van wol en leer, werden verzorgd door het bedrijf Recaro, dat de stoelen oorspronkelijk al ontwierp. De bestuurdersstoel is voorzien van old school houten kralen; dat is dan wel weer truttig, maar grappig.

Aime Leon Dore © Credit: Porsche

Bovenop de ‘ALD 911’ werd er een imperiaal gemonteerd met retro-inhoud. En andere retro-elementen vinden we ook in de zonneklep, waarin fictieve zwart-wit familiefoto’s gestoken zijn.

Porsche Aime Leon Dore 07 © Credit: Porsche
Porsche Aime Leon Dore 08 © Credit: Porsche