4 okt ’21

Drive2Extremes: visueel spektakel tussen brandende woestijn en bevroren ijsvlakte

Wat krijg je als ‘s werelds beste dronepiloot en een award-winnende actieregisseur los gaan met een Porsche Taycan? Een visueel spektakel waarvan zelfs Vin Diesel op het puntje van z’n stoel zit.

Drive2Extremes © Credit: Porsche

In de film “Drive2Extremes. Taycan Cross Turismo x Johnny FPV” zien we een knap staaltje vliegkunst van Johnny FPV en door zijn beelden en de regie van Nicholas Schrunk word je naadloos meegezogen van de stoffige Liwa-woestijn naar de poedersneeuw van het Finse Levi. Met de opzwepende beat van Oh The Larceny krijg je spontaan zin om achter het stuur te kruipen en de dichtstbijzijnde zandbak overhoop te scheuren.

Zweven, snijden en driften

Een heteluchtballon die over een schijnbaar eindeloos dennenbos zweeft. De sportwagen die moeiteloos door de sneeuw drift. Tussen de twee beelden door snijdt een drone door de lucht, vlak voordat je een duikvlucht neemt en de auto in volle snelheid in het vizier neemt. En waar is dat winterlandschap gebleven? Je ogen kunnen amper bevatten hoe de vliegmanoeuvre plotseling is overgegaan in een woestijnsetting. De muziek onderstreept de dynamische cinematografische handelingen en is als een symfonische passagier die de contrasten benadrukt. Deze bijzondere locaties vormen de uitersten in deze actiefilm: van de sneeuw in Finland tot het woestijnzand in de Verenigde Arabische Emiraten. Maar de constante hoofdpersoon is toch echt de Porsche Taycan Turbo Cross Turismo.

Drive 2 Extremes © Johnny_fpv
Drive 2 Extremes © Johnny_fpv

Met twee voeten op bevroren grond

De tweede hoofdrolspeler bevindt zich op de achtergrond. Johnny FPV staat met beide voeten op de bevroren grond, ongeveer 100 kilometer ten noorden van de poolcirkel, terwijl hij met zijn haviksoog van bovenaf zijn magie tentoonspreidt. Hij is een van de beste dronepiloten ter wereld, draagt een zwarte videobril en heeft zijn controller stevig in de handen. Handschoenen beschermen hem tegen de ijzige lucht. Het klimaat vormt vandaag een van de grootste uitdagingen van Johnny, terwijl hij het prachtige landschap van de Porsche Driving Area – een afgesloten parcours met geprepareerde ijsbanen – nauwkeurig vastlegt.

Drive 2 Extremes © Credit: Porsche
Johnny FVP met de camerabril van zijn drone. Hij volgt de Porsche Taycan over de verschillende banen.
“Om een eigen kenmerkende stijl te laten zien, is een unieke manier van vliegen essentieel.”
Johnny FPV

Een wereld van snelheid, auto's en vliegen

Johnny FPV werd geboren als Johnny Schaer. De drie initialen in zijn ‘artiestennaam’ staan voor first-person view: het cameraperspectief in zijn films die van zijn passie een carrière hebben gemaakt. Dankzij de real-time transmissiesnelheden op zijn drone, beleeft de piloot de wereld door het oog van zijn camera. Als kijker van zijn films word je helemaal in de beelden meegezogen. De 25-jarige Johnny uit Chicago houdt van snelheid, auto’s en vliegen en staat bekend om zijn uitzonderlijk behendige en nauwkeurige manoeuvres. Er zijn er maar weinig – die zijn kunde en vaardigheid kunnen evenaren. Als je hem en zijn drone aan het werk ziet, voel en zie je de virtuele en echte wereld samensmelten.

Drive2Extremes © Johnny_fpv
Drive2Extremes © Johnny_fpv
Drive2Extremes © Johnny_fpv
Drive2Extremes © Johnny_fpv
Drive2Extremes © Johnny_fpv
Dansen op het ijs: de sneeuw maskeert bijna ieder geluid van de banden. Een stille drift is nagenoeg onmogelijk, zou je denken.
Drive 2 Extremes © Johnny_fpv

Een contrast van 60 graden Celsius

De film “Drive2Extremes. Taycan Cross Turismo x Johnny FPV” speelt zich af in de Fins-Lapse stad Levi en de Liwa-oase aan de noordelijke rand van de Rub al-Khali-woestijn. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. De twee filmlocaties liggen zo’n 5.000 kilometer uit elkaar en het verschil in temperatuur is zo’n 60 graden Celsius.

Drive2Extremes © Johnny_fpv
De gigantische stofwolken achter de Taycan maken het Johnny FPV moeilijk.
Drive2Extremes © Johnny_fpv

Maar op identieke parcoursen op beide plekken, is de Taycan Turbo Cross Turismo – de eerste volledig elektrische Cross Utility Vehicle (CUV) van Porsche – helemaal in zijn element. Dankzij precieze luchtmanoeuvres van de dronepiloot worden de schitterende shots tussen ijs en woestijn naadloos samengesmeed. De film werd geregisseerd door Nicholas Schrunk uit Los Angeles, die eerder een Emmy won voor de documentaire “Blood Road”. Hij is een meester in het accentueren van emotionele verhalen in combinatie met spectaculaire stunts.

Drive2Extremes © Johnny_fpv
Drive2Extremes © Johnny_fpv
Drive2Extremes © Johnny_fpv
Drive2Extremes © Johnny_fpv
Het donkere zand van de Khali-woestijn is het perfecte decor voor snelheid en actie.